“Ha jó ügyet védsz, mitől is félhetsz?”

Hitvallásom

„Ha jó ügyet védsz, mitől is félhetsz?

Mi is történhetik veled?

Letepernek, megrágalmaznak, kirabolnak, meggyaláznak?

Vádakkal fordulnak ellened, hamisan ítélnek?

Mindez nem változtat azon, hogy az ügy, melyet védtél, jó volt, s ezért jó volt az, amit csináltál, mikor a jó ügy védelmére szegődtél. Ilyenkor ne törődj senkivel és semmivel, csak az ügy igazával, melyet meg kell védened.

Végül is tehetetlenek az igazsággal szemben.
Letiporhatnak, de meg nem győzhetnek, vádolhatnak, de meg nem hazudtolhatnak, elvehetik életed, de nem vehetik el igazságod.

Csak akkor nem vagy magányos az életben, ha jó ügyet védesz.”

 

Márai Sándor

Segítség a jog útvesztőiben

Azt hiszem, hogy ebből az idézetből kiderül, hogy egy ügyvéd miért is választja a hivatását.

Vajon azért, mert általánosságban nem képes elviselni, ha valami igazságtalan, ha valakit igazságtalanság ér, és egy belső erő hajtja abban, hogy az igazságot érvényre juttassa?

Vagy azért, mert örömét leli az elhivatottságot és kreativitást igénylő jogi munkában?

Esetleg azért, mert az ügyvédi pálya nyújtotta szabadság, függetlenség és az ezzel együtt járó felelősség az önmegvalósítás és az értékteremtés nagyszerű terepe?

Igen, ez is mind igaz, de amiért tényleg ezt a pályát választja, az akkor tudatosul benne igazán, amikor az ügyfele elérzékenyülve hálát ad neki, hogy hosszú évek után megnyerte neki a megnyerhetetlennek tűnő pert, vagy mert egyébként a puszta jogi segítségnyújtáson túl emberi támaszt is nyújt az ügyfelének. És mivel az ügyvéd azonosul az ügyfél problémájával, nem csak kötelességből foglalkozik vele, hanem bele is éli magát, így nem csak pusztán elvégzi a megbízást, hanem együtt is tud örülni egy sikernek. Hiszen minden olyan eset, amelyben egy ügyfél eredményt ér el, az közös sikere az ügyvédnek és megbízójának.

Ezek után felmerül a kérdés: Mi az, amit az ügyfél elvár az ügyvédjétől?

Az ügyfél hatékony, magas minőségű és kifizetődő szolgáltatást szeretne kapni, elérhető áron. Tehát az ügyvéd végső soron egy szolgáltatást nyújt: pontos, precíz szolgáltatást, szakmai hozzáértésének és ügyfél-centrikus szemléletmódjának megfelelően. Ehhez azonban nagyon fontos az ügyfél‒ügyvéd közötti szoros együttműködésen alapuló bizalom, nem kevésbé az ügyvédi titok szigorú szabályainak megtartása, mint az ügyvédi hivatás gyakorlásának alapfeltételei.

 • Dr. Cseszlai Ádám
  Dr. Cseszlai Ádámügyvéd
logo

Ügyfelek mondták

 • "Csak szívből, lélekből, minden tiszteletemből ajánlani tudom az Ügyvéd Úr tudását, becsületes, kitartó munkáját. Számomra Ő adta vissza hitemet, létezik még igazság, törvény jó értelemben kis Hazámban, Magyarországon. Egy olyan polgári pert sikerült megnyernünk, amiben már én sem hittem, hogy sikerülhet. Tisztelettel: Altzieblerné"

  Altziebler Andrásné
 • "Establishing company, purchasing real estate, dealing with residence permit... I received good work with all my cases. Professionalism and client-oriented attitude."

  Vladimir MelekhinScart VFX Kft.
 • "Hivatásos sportolóként a hazai és külföldi szerződéseimnél hathatós segítséget kaptam. Számomra ez nagyon fontos, én így érzem magam biztonságban! Köszönöm!"

  Szabó Botond
 • "Mind a vállalatom érdekében, mind magánszemélyként igénybe vettem már Cseszlai Úr szolgáltatásait. Köszönöm a gyors és hatékony közreműködést. Immáron hosszútávon dolgozom együtt Ügyvéd Úrral."

  Buza TamásCWI Holding Kft.
 • "Céges ügyben gyors, precíz és hibátlan munkát kaptunk. Üzletrész adásvétel történt és törzstőke emelés egyben. Köszönjük!"

  Nyiry PéterTom Pub
 • "You want to do business in Hungary, or you are in trouble...You look for a lawyer...They are dedicated to providing legal help to small and mid-size businesses. / Vous avez besoin d'un avocat en Hongrie (Budapest) pour votre entreprise..."

  Pierre PankotayArtdeo - CEO
 • "Egy bonyolult munkaszerződésre volt szükségünk, rövid határidőn belül megkaptuk! Elégedettek voltunk a végeredménnyel!"

  Fábián ViktorCoach Game Kft
 • "Köszönjük a gyors és precíz munkát! Egy személyes egyeztetést követően rövid határidőn belül elkészült az anyag magyar és angol nyelven egyaránt, ezzel rengeteg időt és energiát takarítottunk meg. Mint projekt manager nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek! Köszönjük!" http://dunarama.hu/upload/DUNARAMA-ASZF.pdf

  Hadarits PéterDunarama
 • "Sportegyesületünknél rendbe kellett tenni a jogviszonyokat, teljes alapszabály módosításra, szakosztályok megalapítására és SZMSZ-ekre volt szükség. Ezen felül védjegy kérdésben, megbízási és sportszerződések elkészítésében is segítséget kaptunk. Folyamatos rendelkezésre állás mellett korrekt, precíz és gyors volt a munkavégzés.Köszönjük!" http://szse.hu/Alapszabaly_170626.pdf

  Takács ÁronFace Team / Szabadtéri Sportok Egyesülete

Tudjon meg többet a szakterületekről!